Primul concert Nirvana din istorie – 1987

foto nirvana rar

Primul Concert Nirvana

Nu am realizat ca este asa de important

Acestea sunt cuvintele lui Maggie Poukkula (19 ani). Ea credea ca sunt doar niste poze cool cu tatal ei impreuna cu Kurt cantand la chitara.

Fotografii rare de la primul concert Nirvana din martie 1987 au fost dezvaluite de catre o sursa indoielnica: Maggie, o studenta de 19 ani fiica lui Tony Poukkula care face parte din trupa Laytem – Seattle care a crescut cu Kurt Cobain si a gazduit primul concert in beciul lor.

Maggie a tweet-uit 3 poze din “recitalul” 1987 (daca ii putem spune asa) in Raymond, Washington cu citatul:

Poze cu tata si Kurt Cobain cantand pe vremuri impreuna.

Atunci, compozitia trupei consta in Cobain, basistul Krist Novoselic si bateristul Aaron Burckhard. In decursul acelei seri tatal lui Maggie ar fi cantat impreuna cu trupa doua cover-uri Led Zeppelin.

Nu aveam nicio idee cum ca aceste poze ar fi de la primul concert Nirvana. Tatal meu mi le-a aratat acum ceva vreme dar niciodata nu mi-a spus care-i treaba in pozele astea. Credeam ca sunt doar niste poze cu tata si Kurt cantand impreuna.

Poukkula a spus ca a gasit pozele intr-un album foto al tatalui ei intitulat “Cobain and Nirvana”.

 

Cei de la Nirvana au cantat in principal coverurile celor de la Led Zeppelin: “Heartbreaker” si “How Many More Times”. Au cantat variante primordiale “Aero Zeppelin”, “Mexican Seafood”, “Pen Cap Chew”, “Hairspray Queen”, “Spank Thru” si “If You Must.”

Puteti asculta o parte din ce au cantat ei pe inregistrare aici! Pe Youtube.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *