Maud Wagner – Un fel de Kat Von D din secolul trecut (1907)

Maud Wagner

Exista o mare stigma asupra persoanelor tatuate chiar si in prezent (2017). Se crede ca cei care se tatueaza sunt puscariasi, marinari sau soldati. Maud Wagner este persoana care a rupt aceste prejudecati si a iesit din contextul secolului XX pictandu-si aproape toata pielea.

Istoria

Maud Wagner s-a nascut in 1877 in “Judetul” Lyon din Kansas fiind copilul lui David Van Buran Stevens si Sarah Jane McGee. Pe parcursul vietii ei a fost echilibrista si contorsionista lucrand la circ.

In timpul expeditiilor cu circul, in 1904, il cunoaste pe Gus Wagner, viitorul ei sot care o “vrajeste” cu urmatoarea propozitie:

“the most artistically marked up man in America”

Ea a acceptat sa aibe o intalnire romantica cu conditia sa o invete sa tatueze. Cativa ani mai tarziu aceasta se casatoreste cu Gus Wagner.

Fiind ucenicul sotului sau, Maud Wagner invata cum sa tatueze cu acul — cu toate ca aparuse masina de tatuat. Devine la randul ei tatuator precum Gus.

Ei au fost ultimii artisti care faceau tatuaje cu acul. Dupa cativa ani, acestia parasesc circul si devin artisti in case vodevile. Multiple surse sunt de parere ca acestia au adus moda in interiorul lui SUA, pe coaste fiind deja un obicei cunoscut.

In 1961 Maud se stinge din viata in Oklahoma.

Fiica lor

Dupa cativa ani de la casatorie (1910) acestia fac o fetita pe nume Lotteva care, indubitabil, se apuca de tatuat la varsta de 9 ani. Fiica sa devine la randul sau un artist legendar cu toate ca aceasta nu isi face niciun tatuaj. Maud ii interzice lui Gus s-o tatueze pe fiica lor.

Dupa moartea lui Gus, Maud ii permite Lottevei sa-si faca tatuaje dar aceasta refuza sa fie tatuata de altcineva inafara de tatal sau.

Lotteva Wagner-Davis, fiica acesteia in Texas 1993

Lovetta moare in acelasi an in 1933 la varsta de aproape 84 de ani.
Lovetta si sotul ei nu au facut niciun copil. Din pacate aici se termina o ramura din arborele genealogic Wagner.

Gus Wagner

Gus a fost introdus in lumea tatuatului la varsta de 12 ani cand l-a vazut pe “Capitanul Constentenus, grecul si albanezul” care bineinteles, lucra la circ.

Captain Constentenus

 

In istorie mereu au existat persoane care s-au opus la ceea ce se considera moral si au facut mari descoperiri. De exemplu: cei care au venit cu teoria ca pamantul este sferic sau cei care disecau oameni dupa deces sa vada cauza mortii.

In cazul lui Maud, aceasta a revolutionat arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *