Mentalitate distructiva a romanilor (+ poveste + KFC)

mentalitate

Salut lume 🤘,

Nu am mai postat de o gramada de timp pe blog, si acum pot veni scuze gen bla bla bla.. n-o s-o fac!

O mentalitate nu tocmai in regula

Ideea sta in felul urmator, ieri, luni 20 august, am avut o intalnire cu cineva prin centrul vechi al Bucurestiului. Fiind putin infometat si inainte de termen cu meeting-ul, zic hai sa mai pacalesc inca o zi si sa mananc de la KFC (de cand zic ca ma las)

Intru in KFC, era super racoare fata de canicula de afara ceea ce mi-a placut foarte tare. Cum intru, un client vorbea in engleza cu casierul.
Mi-am dat seama imediat ca KFC-ul asta e super-frecventat de catre straini ca de..centrul vechi.. KFC, multinationala.. e peste tot in lume.. e vorba de increderea pe care ti-o ofera brandul, asta e un tip de mentalitate.

locul pe care am stat
interior KFC centru vechi

Imi vine randul, dau buna ziua vorbind in limba romana, bineinteles, celui din spatele tejghelei la care acesta imi face o grimasa (usor dezgustata). O mentalitate defectuoasa, as spune..
Observ acest mic gest dar continui politicos, imi spun preferintele iar in tot acest timp tipul parea ingrozitor de plictisit de situatie si cred ca mai mult de mine.

Cand sa platesc am avut impresia ca mi-a trantit POS-ul in fata.. poate ca vi se pare ca exagerez, mi s-a parut si mie si am trecut cu vederea pe moment. Ii multumesc angajatului, imi iau tava si ma duc la o masa si mananc linistit. Trec 2-3 minute.

Suspiciunea insa s-a fructificat in momentul in care un strain (danez/suedez, nu stiu sigur) intra cu prietena lui in restaurant; tipul care mai inainte facea grimase se purta acum foarte dragut cu noii veniti.
Urmaresc de la 3-4m tot sirul evenimentelor iar la sfarsit tipul din spatele tejghelei intinde si asaza POS-ul in fata turistului nostru de parca orice miscare brusca a acestuia ar fi declansat o explozie nucleara in lant sau ceva de acest gen.

Momentul s-a oprit aici, acum concluziile:

Dragi romani,
Degeaba avem noi pretentii de la ceilalti atunci cand -imi cer scuze- suntem niste curve lipsite de mentalitate.
Ne aplecam in fata strainilor si le pupam talpile numai ca un singur lucru nu intelegeti:
Ei nu dau 3 bani pe pozitia de capra pe care o luati in fata lor.
Pentru ei tu nu insemni nimic, acolo in spatele tejghelei dar pentru mine ca si conational DA!

Situatia in care ne aflam ca patrie nu se datoreaza faptului ca aruncam cu POS-ul dintr-o parte in alta in KFC care nici macar nu este o firma romaneasca.
Se datoreaza din cauza atitudinii pe care o avem fata de cei cu care impartim aceeasi natiune.

Peace out!

 

Sustine sfera rock Romania! Suntem inca la inceput! Fiecare vanzare va contribui la calitatea site-ului, va multumim! 🙂

 

Vezi Tricouri Rock

Vezi Accesorii Rock

Vezi Chitarile Solbags

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *