Cine sunt A-Chord?

Un cuvant inainte

In 2009 Alexandru Bugalete, impreuna cu un coleg de facultate, Andrei Socarici si un prieten apropiat Ionescu Mihai, se hotarasc sa puna bazele unei trupe muzicale. Initial au inceput intr-un garaj cu doua chitari,un subwoofer si o boxa pentru clape, instrument pe care se tinea linia de tobe la acea vreme. Dupa amenajarea spatiului unde urmau sa se tina repetitiile si achizitionarea unui minim de echipament, trupa a inceput cautarea unui solist vocal.

Dupa cateva luni, in componenta trupei isi face aparitia Ionut Platon ca si chitarist solo.
In urmatorul an, 2010, trupa isi stabileste stilul, odata cu numirea lui Andrei Socarici solist al trupei, acesta a fost momentul oficial al infiintarii si denumirii A-Chord.
In timp, formatia si-a stabilit propriul stil si a lucrat la compozitiile proprii acestora adaugandu-se si piesele deja create de Ionut Platon.
In anul 2013 Mihai Ionescu se muta din motive profesionale intr-un oras din Austria, lasand un gol apasator in trupa. Dupa cateva colaborari cu alti tobosari (Bogdan Marica, Roxana Zanga) in februarie 2014 Geo Marinescu preia rolul de tobosar si backing vocal al trupei.

In 2015 odata cu videoclipul piesei “O singura zi” trupa lanseaza DVD ul aniversar cu ocazia implinirii primilor 5 ani de activitate.
2 ani mai tarziu in 2017 apare clipul piesei “Cu mainile goale” ce da si titlul albumului de debut lansat in primavara anului urmator care contine urmatoarele piese:
 

 

 

🎸Brum solar
🎸O singura zi
🎸Orasul fara nopti
🎸Hoinar
🎸Zile de vara
🎸Pe ring
🎸Somnifer
🎸Printre ceilalti
🎸Inca o poveste
🎸Cu mainile goale

 

 

Clipuri Video

Membrii trupei

Alex Bugalete
bas, muzicuta, backing vocal

Andrei Socarici
voce, chitara, tamburina

Ionut Platon

Ionut Platon
chitara, backing vocal

Geo Marinescu
tobe, backing vocal

Ti-au placut? Sustine-i!

25,00 lei
Evaluat la 5.00 stele din 5
30,00 lei

Cheama-i la concerte!